Ετικέτες

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η βασίλισσα της σαπουνόφουσκας!


Καλησπέρα σας!!!
Διαφορετικό το σημερινό μου ποστ λόγω της ημέρας που είναι αργία και πολλοί απο εσάς την περνάτε σπίτι χαλαρώνοντας! Αποφάσισα λοιπόν να γράψω για την σειρά βιβλίων που με συντρόφεψε το καλοκαίρι! Είναι της συγγραφέως Meg Cabot, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τις παιδικές σειρές βιβλίων της, όπως το Princess Diaries. Αγόρασα εντελώς τυχαία το πρώτο βιβλίο της σειράς, το οποίο λέγεται Η Βασίλισσα Της Σαπουνόφουσκας, λόγω του οτι το θέμα μου φάνηκε ιδιαίτερα ευχάριστο και ανάλαφρο, ότι έπρεπε δηλαδή για παραλία! 


Το θέμα του βιβλίου:

Η Λίζι Νίκολς έχει ένα πρόβλημα: δεν μπορεί να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό της.

Όταν, λοιπόν, σ' ένα ταξίδι της στο Λονδίνο ανοίγει το στόμα της, οι καλές της προθέσεις βάζουν σε μεγάλους μπελάδες τον Άντριου, τον εξ αποστάσεως εραστή της. Τώρα έχει ξεμείνει στην Αγγλία χωρίς σύντροφο και χωρίς μέρος για να μείνει μέχρι την ημερομηνία αναχώρησής της, που αναγράφεται στο μη εξαργυρώσιμο αεροπορικό εισιτήριό της.

Πάλι καλά που η κολλητή της, η Σάρι, περνάει το καλοκαίρι της σε έναν πύργο του 16ου αιώνα στη Νότια Γαλλία, όπου δουλεύει ως σερβιτόρα σε γαμήλιες δεξιώσεις. Δίχως να σκεφτεί ότι δεν έχει ξαναταξιδέψει μόνη της ή ότι δε γνωρίζει παρά ελάχιστα γαλλικά, η Λίζι βάζει πλώρη για τη Γαλλία!

Μια ματιά στον υπέροχο πύργο Μιράκ -κι άλλη μια στον υπέροχο Λουκ, τον γιο του ιδιοκτήτη του πύργου- είναι αρκετή για τη Λίζι.

Αλλά, χάρη στη χρόνια ανικανότητά της να κρατήσει το στόμα της κλειστό, όλα γίνονται άνω κάτω στον ειδυλλιακό πύργο. Όταν, μάλιστα, φτάνει και ο Άντριου, ο πρώην εραστής της Λίζι, που αναζητά ένα "κλείσιμο" της σχέσης τους ή, έστω, ένα μικρό δάνειο για να πληρώσει τα χρέη του, τότε όλα -συμπεριλαμβανομένης και της ελπίδας της Λίζι να βρει την αληθινή αγάπη- πάνε κατά διαβόλου.

Εκτός κι αν καταφέρει να βρει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει το μεγάλο της στόμα για να σώσει την κατάσταση...

Η γνώμη μου:
Είναι βιβλίο πολύ ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο, διασκεδαστικό, σε κάνει να ξεχνιέσαι για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να θες να διαβάσεις και το επόμενο για να δεις που καταλήγει τελικά. Εάν είστε λάτρεις της σειράς Sex and the City, όπως εγώ, μπορώ να πω ότι την θυμίζει λίγο, οπότε θα σας το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Εάν το διαβάσετε πιστεύω ότι θα θέλετε να διαβάσετε και τα επόμενα 2 για να μάθετε τελικά το τέλος της ιστορίας. Η όλη ιστορία παρουσιάζεται με χιούμορ και με τις γυναικείες ανασφάλειες που συχνά έχουμε, αλλά και με το πως πολλές φορές εθελοτυφλούμε για χάρη του έρωτα, και αυτό είναι που ίσως μας ταυτίζει με την ηρωίδα του. Τα επόμενα βιβλία της σειράς είναι το Μικρά Μυστικά στη Μεγάλη Πόλη και το Μικρά Μυστικά, Μεγάλα Διλήμματα.

























Εγώ τα πήρα από το Public.gr μέσω internet σε τιμή πραγματικά δελεαστική, αφού μέσω internet κοστίζουν μόνο 3,60 ευρώ. Θα σας βάλω και συνδέσμους εάν θέλετε να τα δείτε και από μόνες σας.

Για το Η Βασίλισσα Της Σαπουνόφουσκας

Για το Μικρά Μυστικά Στη Μεγάλη Πόλη

Για το Μικρά Μυστικά, Μεγάλα Διλήμματα

Εσείς έχετε διαβάσει κάποιο απο αυτά; Σας άρεσε; Εάν διαβάσετε κάποιο απο τα 3 ή και όλα περιμένω να μου πείτε και την δική σας γνώμη! Φιλάκια πολλά!